- 400 γραμ. μπισκότο Oreo
- 250 γραμ. τυρί κρέμα Philadelphia
- 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα(υγείας)
- 50 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 50 γραμ. βούτυρο
- 1 σακουλάκι τρούφα σοκολάτας (κλασική ή χρωματιστή)
- 1 σακουλάκι τριμμένη ινδική καρύδα
Εκτέλεση
Τρίβουμε σε μίξερ τα μπισκότα να γίνουν πολύ λεπτά τρίμματα. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο, την άχνη και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά σε χαμηή ταχύτητα με μίξερ χειρός ή τα βάζουμε σε κάδο μεγάλου μίξερ. Αναλόγως τι έχουμε σπίτι μας. Εμείς θέλουμε να ομογενοποιηθού τα τρία αυτά υλικά. Αφού τα χτυπήσουμε, θα βάλουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου σαράντα λεπτά. Όταν έχει σφίξει το μίγμα και το βγάλουμε από το ψυγείο, θα πλάσουμε μπαλάκια με τα χέρια μας όπως όταν κάνουμε κεφτεδάκια. Σε ένα μπεν μαρί θα λιώσουμε την κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια και μαζί το βούτυρο. Θα αφήσουμε λίγα λεπτά να κρυώσει , να μην είναι πολύ καυτή η σοκολάτα κι έπειτα θα βουτήξουμε το κάθε μπαλάκι στο μίγμα αυτό να κάνει απέξω μία παχιά στρώση σοκολάτας. Θα ακουμπήσουμε τα σοκολατάκια σε αντικολλητικό χαρτί και πριν στεγνώσει τελείως η σοκολάτα απέξω θα τα περάσουμε από τρούφα ή σπό καρύδα (ό,τι προτιμάμε ή μισά μισά)ώστε να κολλήσουν απέξω και να κάνουν μία επιφάνεια. Αφού ολοκληρώσουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί. Πριν σερβίρεις, τα βγάζεις λίγα λεπτά νωρίτερα έξω από το ψυγείο για να μην είναι πολύ σκληρά απέξω.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Τρίβουμε σε μίξερ τα μπισκότα να γίνουν πολύ λεπτά τρίμματα. Τοποθετούμε το τριμμένο μπισκότο, την άχνη και το τυρί κρέμα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε καλά σε χαμηή ταχύτητα με μίξερ χειρός ή τα βάζουμε σε κάδο μεγάλου μίξερ. Αναλόγως τι έχουμε σπίτι μας. Εμείς θέλουμε να ομογενοποιηθού τα τρία αυτά υλικά. Αφού τα χτυπήσουμε, θα βάλουμε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει για περίπου σαράντα λεπτά. Όταν έχει σφίξει το μίγμα και το βγάλουμε από το ψυγείο, θα πλάσουμε μπαλάκια με τα χέρια μας όπως όταν κάνουμε κεφτεδάκια. Σε ένα μπεν μαρί θα λιώσουμε την κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια και μαζί το βούτυρο. Θα αφήσουμε λίγα λεπτά να κρυώσει , να μην είναι πολύ καυτή η σοκολάτα κι έπειτα θα βουτήξουμε το κάθε μπαλάκι στο μίγμα αυτό να κάνει απέξω μία παχιά στρώση σοκολάτας. Θα ακουμπήσουμε τα σοκολατάκια σε αντικολλητικό χαρτί και πριν στεγνώσει τελείως η σοκολάτα απέξω θα τα περάσουμε από τρούφα ή σπό καρύδα (ό,τι προτιμάμε ή μισά μισά)ώστε να κολλήσουν απέξω και να κάνουν μία επιφάνεια. Αφού ολοκληρώσουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο και τα διατηρούμε εκεί. Πριν σερβίρεις, τα βγάζεις λίγα λεπτά νωρίτερα έξω από το ψυγείο για να μην είναι πολύ σκληρά απέξω.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου