Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Σοκολατένιος κορμός με μπισκότα (τύπου μωσαϊκό)

Υλικά

  • 3 πακέτα μπισκότα(τύπου πτι μπερ)
  • 1 σακουλάκι κακάο (1 συσκευασία)
  • 1 πακετάκι βούτυρο (μία συσκευασία)
  • 2 αυγά
  • 1-2 βανίλιες
  • 1φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • 3 κουτ. γλυκού ζάχαρη άχνη
  • λίγο κονιάκ
Εκτέλεση
Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το κόβουμε σε κομμάτια και το ρίχνουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε μέσα αργά αργά, ενώ δουλεύει το μίξερ, το κακάο, τα αυγά, τις βανίλιες, το μισό κουτάκι εβαπορέ, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε καλά με το μίξερ έως ότου δούμε το μίγμα μας να γίνει μια ωραία μους.

Μέσα σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια τα μπισκότα (όχι θρύμματα, να τα καταλαβαίνουμε) και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο γάλα και με λίγο κονιάκ για άρωμα. Έπειτα τα προσθέτουμε μέσα στη μους που ετοιμάσαμε και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, όχι στο μίξερ.

Τοποθετούμε το μίγμα απευθείας σε αντικολλητικό χαρτί απλώνοντάς το κατά μήκος και τυλίγουμε σαν καραμέλα. Εξωτερικά τυλίγουμε πρόσθετα και σε αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στην κατάψυξη για τρεις τουλάχιστον ώρες. Εναλλακτικά, στρώνουμε το αντικολλητικό χαρτί μέσα σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ, ρίχνουμε τη γέμιση μέσα,  καλύπτουμε καλά από πάνω και όταν παγώσει έχει πάρει το σχήμα της φόρμας.

Διατηρείται στο ψυγείο αφού περάσει το 3ωροτης κατάψυξης,  εκτός αν στην κατάψυξη δεν έχετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία οπότε μπορεί να μέινει και εκεί. Κανονικά είναι γλυκό ψυγείου. Σερβίρεται είτε σκέτος ο κορμός είτε με παγωτό, είτε με σαντιγί. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου