Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Πανεύκολο σουφλέ τυριών με ψωμί τοστ

Υλικά

  • 16 φέτες ψωμί τοστ
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 250 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 250 γραμ. γκούντα τριμμένο
  • 250 γραμ. έμενταλ τριμμένο
  • 5-6 φέτες μπέικον (ή άλλο αλλαντικό)
  • λιγάκι βούτυρο για επάλειψη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Αλείφουμε λιγάκι βούτυρο σε ένα πιρέξ και έπειτα στρώνουμε τις μισές φέτες του τοστ στον πάτο μέχρι να καλύψουν την επιφάνειά του. Από πάνω βάζουμε άλλη μία στρώση με τις άλλες μισές φέτες του τοστ. 
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε χωρίς να προσθέσουμε λιπαρή ουσία. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο αλλαντικό μας αρέσει (ακόμα και κομματάκια από σαλάμι).
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και συμπληρώνουμε μέσα τα τριμμένα τυριά και το μπέικον. Τα ανακατεύουμε όλα καλά να ομογενοποιηθούν και περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις φέτες του τοστ μέσα στο πιρέξ μας.
 Το αφήνουμε λίγα λεπτά να ρουφήξει και έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς έως ότου πάρει ωραίο χρώμα από πάνω, λιώσουν τα τυριά και ρουφήξει τα υγρά του(αν φουσκώσει μην τρομάξετε θα πέσει μόλις το βγάλετε από το φούρνο).

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου