Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Λαζάνια στο φούρνο με σπανάκι και μανιτάρια

Υλικά

  • μία συσκευασία λαζάνια(τα μεγάλα τετράγωνα)-500 γραμ
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο&καθαρισμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ.μανιτάρια ψιλοκομμένα(επιλογής σας)
  • 300γραμ. τριμμένη γραβιέρα ή ρεγκάτο
  • 200 γραμ. ανθότυρο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση που θα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα φαρδύ σκεύος προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι. Όταν πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τα μανιτάρια μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Αφού σοταριστούν καλά, θα προσθέσουμε και το σπανάκι ίσα να μαραθεί και αμέσως θα συμπληρώσουμε (αφού έχουμε χαμηλώσει λίγο και το μάτι μας) το ανθότυρο λιωμένο με το χέρι μας και τη γραβιέρα(τα 200 γραμ) και θα ανακατέψουμε καλά να λιώσουν τα τυριά μας. Μετά θα συμπληρώσουμε λίγο παραπάνω από τη μισή κρέμα γάλακτος, να γίνει ρεστό το μίγμα μας και τέλος θα προσθέσουμε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σβήνουμε το μάτι, αφαιρούμε από τη φωτιά και ετοιμαζόμαστε για τη συνέχεια. 

Σε ένα πιρέξ, κεξινάμε να στρώνουμε στον πάτο του όσα λαζάνια χρειάζονται για να καλύψουν την επιφάνεια. Από πάνω προσθέτουμε τη μισή γέμιση από αυτήν που ετοιμάσατε και μετά ξανά λαζάνια από πάνω και τέλος ξανά την υπόλοιπη γέμιση. Συμπληρώνουμε το λίγο τριμμένο τυρί που αφήσαμε στην άκρη και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Τα υγρά τα χρειαζόμαστε για να μαλακώσουν τα λαζάνια μας που δεν τα έχουμε βράσει. Αν κάποιος θέλει μπορεί στην επιφάνεια να προσθέσει και λίγη τριμμένη φρυγανιά για πιο τραγανιστή κρούστα. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς, αντιστάσεις ή αέρα αναλόγως το φούρνο, για όσο χρειαστεί έως ότου πάρει ωραίο χρώμα από πάνω και μαλακώσουν τα λαζάνια. (σίγουρα 40 λεπτά θα χρειαστούν αλλά θα το δείτε)

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου