Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Γιαουρτοτυρόπιτα

Υλικά


  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 250 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 250 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένα
  • 200 γραμ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 4-5 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 ματσάκι άνιθου ψιλοκομμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • ελάχιστο αλάτι
Εκτέλεση

Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο κρούστας και το απλώνουμε (ένα ένα) στον πάγκο μας να φύγει η υγρασία του και να ξεραθεί λίγο. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση και το ταψί μας. Αλείφουμε λίγο από το λιωμένο βούτυρο στο ταψί ή το πιρέξ μας και έπειτα ξεκινάμε τη γέμιση. Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα τριμμένα τυριά με το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα (ή την κρέμα) και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, τον άνιθο πολύ ψιλοκομμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά να ομογενοποιηθούν και στο σημείο αυτό προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Τα φύλλα κρούστας έχουν ξεραθεί κι εμείς τα σπάμε με το χέρι ή τα κόβουμε με το μαχαίρι μας ή απλά τα τσαλακώνουμε, ό,τι προτιμάτε.Τα τοποθετούμε μες στο πιρέξ και τα περιχύνουμε με το βούτυρο. Όταν πιάσει θερμοκρασία ο φούρνος μας βάζουμε μέσα το πιρέξ για 15 λεπτά περίπου. Έπειτα θα το βγάλουμε και θα περιχύσουμε τα φύλλα με τη γέμισή μας. Θα ψήσουμε για 50 λεπτά περίπου στον αέρα αρχικά και προς το τέλος θα βάλουμε και την κάτω αντίσταση. Πάντα εξαρτάται και από το φούρνο μας. Θα το δείτε να έχει ωραίο χρώμα και κρούστα από πάνω. Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή η γιαουρτοτυρόπιτά μας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου