Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τρίγωνα με τυρί στο τηγάνι

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γραμ. φέτα 
  • 300 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 2 αυγά
  • 1 σφηνάκι γάλα φρέσκο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • ελάχιστο αλάτι
  • βούτυρο λιωμένο για επάλειψη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
Για τη γεμισή μας: Σε ένα μεγάλο μπολ τρίβουμε με το χέρι τη φέτα και το ανθότυρο, προσθέτουμε και το ρεγκάτο και τα αναμιγνύουμε. Προσθέτουμε τα δύο αυγά και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και συμπληρώνουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Τέλος, συμπληρώνουμε λίγο ψιλοκομμένο άνιθο και ανακατεύουμε καλά να γίνει η γέμιση ένα σώμα.

 Έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο κρούστας και έχουμε λιώσει λίγο βούτυρο για επάλειψη. Όπως είναι τετράγωνο το σύνολο των φύλλων με το που το ανοίγουμε, θα κόψουμε τρεις κάθετες λωρίδες (ή τέσσερις αναλόγως τι μέγεθος θέλουμε στα τυροπιτάκια) και θα χρησιμοποιούμε κάθε φορά για κάθε πιτάκι ένα ένα φύλλο κάθετο από αυτές τις λωρίδες. Το αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο και έπειτα τοποθετούμε με ένα κουταλάκι μικρή ποσότητα γέμισης περίπου στην κάτω δεξιά γωνία της λωρίδας του φύλλου. Διπλώνουμε έπειτα τριγωνικά προς την αριστερή γωνία και μετά προς τα πάνω, μετά ξανά δεξιά και προς τα πάνω και πάει λέγοντας (μας πάει από μόνο του ),πάντα σε σχήμα τριγώνου μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή. Όταν είναι έτοιμο το τρίγωνο τυροπιτάκι αλείφουμε και απέξω με λίγο βούτυρο. Αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το φύλλο και η γέμιση, τηγανίζουμε σε λάδι που κάιει και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η κρούστα. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα σερβίρουμε ζεστά τα τρίγωνα τυροπιτάκια μας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου