Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Τραγανός και "μεθυσμένος" μπακαλιάρος

Υλικά

  • 1 φιλέτο μπακαλιάρου με την πέτσα (περίπου 750 γραμ.)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού περίπου αλεύρι κοσκινισμένο
  • 200 ml περίπου μπύρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • μαϊντανός
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε το φιλέτο μπακαλιάρου και το τεμαχίζουμε σε μερίδες. Αφού το στραγγίξουμε από τα νερά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ξερή ρίγανη. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και την μπύρα και ανακατέυουμε καλά μέχρι να γίνει χυλός και να μην έχει σβώλους. Θα φτιάξουμε ένα κουρκούτι για τα φιλέτα του μπακαλιάρου. Δε θέλουμε ούτε πολύ πηχτό αλλά ούτε και αραιό το μίγμα μας οπότε με το μάτι αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή μπύρα. Συμπληρώνουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Έχουμε βάλει στο τηγάνι μας ελαιόλαδο να κάψει και ξεκινάμε να περνάμε τα φιλέτα από το κουρκούτι στραγγίζοντάς τα ώστε να μη γεμίσει το τηγάνι μας περιττό μίγμα. Αφού έχει κάψει καλά το λάδι στο τηγάνι, τοποθετούμε με την πλευρά της πέτσας πρώτα το φιλέτο και αφού πάρει αρκετό χρώμα από  μία πλευρά το γυρνάμε από την άλλη. παναλαμβάνουμε με όλα τα φιλέτα και όταν έχουν πάρει χρώμα κι έχουν κάνει ωραία κρούστα κι από τις δύο πλευρές, χαμηλώνουμε το μάτι για να ψηθεί και μέσα το ψαρι μας. Όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τοποθετούμε τα φιλέτα σε αντικολλητικό χαρτί να απορροφήσει το λάδι και έπειτα σερβίρουμε και γαρνίρουμμε λίγο μαϊντανό. 

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου