Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Κοτόπουλο με κάρυ και μανιτάρια

Υλικά

  • 600-700 γραμ. κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό πολύ ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ. μανιτάρια τεμαχισμένα
  • 1/4 πιπεριά πορτοκαλί πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κάρυ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μπόλικο
  • ελαιόλαδο
  • ρύζι σπυρωτό βρασμένο για συνοδεία
Εκτέλεση


Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τις μπουκιές κοτόπουλου και τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε ελαιόλαδο να κάψει σε ένα σκεύος και συμπληρώνουμε το κοτόπουλο για να το σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Αφού σοταριστεί, συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Έπειτα θα προσθέσουμε και τα μαιτάρια με την πιπεριά και αφού τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο, θα σβήσουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιτεί, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά μας και αφήνουμε για λίγη ώρα το φαγητό ανακατεύοντας πότε πότε. Λίγα λεπτά αργότερα, θα προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος λίγη λίγη και θα ανεβάσουμε και πάλι τη φωτιά μας να πάρει μία βράση. Συμπληρώνουμε το κάρυ, αλάτι, φρασκοτριμμένο πιπέρι και λίγεςσταγόνες λεμονιού. Έπειτα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα μας και φυσικά δοκιμάζουμε και το κοτοπουλάκι για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμο το φαγητό μας. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι έχουμε βράσει σπυρωτό ρύζι με λίγο βούτυρο και αλάτι για να συνοδεύσουμε στο σερβίρισμα. Όταν είναι έτοιμο το κοτοπουλάκι με τη σάλτσα και το ρύζι μας έχει ρουφήξει τα υγρά του και είναι αρκετα σπυρωτό μπορούμε να σερβίρουμε το φαγητό μας.


Καλή επιτυχία  και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου