Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σουπιές στην κατσαρόλα με σπανάκι

Υλικά

  • 3 μεγάλες σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό χοντροκομμένο
  • 1 μεγάλο φρέσκο κρεμμύδι σε ροδελίτσες
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • λίγο λεμόνι
  • άνιθος φρέσκος
  • μαϊντανός φρέσκος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2-3 μπαχάρια
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Αφού έχουμε καθαρίσει και πλύνει καλά τις σουπιές μας και τις έχουμε κόψει, φροντίζουμε να τις στραγγίξουμε καλά για να μην έχουν νερά. Στην κατσαρόλα μας προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανάβουμε στο δυνατό. Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρουμε και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε και τις σουπιές. Τις σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές και έπειτα προσθέτουμε και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο και έπειτα σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε και λίγο λεμόνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας. Αφήνουμε για λίγα λεπτά (η σουπιά δε θέλει πολύ μαγείρεμα )  και έπειτα προσθέτουμε το σπανάκι μας . Λογικά δε θα χρειαστει να συμπληρώσουμε νερό γιατί θα βγάλει υγρά αλλά αν κρίνουμε ότι θέλει λίγο θα προσθέσουμε ελάχιστο νερό βρασμένο. Μαραίνουμε το σπανάκι και προσθέτουμε 2-3 μπαχάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σ' αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα και στην ποσότητα που επιθυμούμε. Αφού μαραθούν όλα μαζί και δούμε ότι οι σουπιές μας τρυπιούνται, σβήνουμε το μάτι μας και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου