Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Κρέμα σοκολάτας με ξύσμα πορτοκαλιού και φράουλες

Υλικά  (για 5-6 ποτήρια )

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 κουτ.σούπας κακάο(κοφτές)
  • 2-3 κουτ.σούπας κορν φλάουερ(διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)
  • 5 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
  • 250 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • φράουλες κομμένες στα 2
  • λίγο τριμμένο φουντούκι
Εκτέλεση

Σε ένα κτσαρολάκι ρίχνω το κρύο γάλα και μέσα εκεί διαλύω το κακάο καλά καλά. Αφού διαλυθεί ανάβω το μάτι μου για να βράσει το μίγμα και προσθέτω τη ζάχαρη, το κορν φάουερ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύω συνεχώς. Όταν αρχίζει να πήζει θα προσθέσω και την κουβερτούρα σε κομμάτια και βράζω για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα, να ενσωματωθεί το μίγμα και ανακατεύω καλά καλά να πήξει. Όταν έχει λιώσει τελείως η σοκολάτα και είναι ομοιόμορφο το μίγμα, αφαιρώ από τη φωτιά. Στον πάτο ενός ποτηριού, τοποθετώ κομματάκια φράουλας (όσο θέλω)και έπειτα με μια κουτάλα γεμίζω το ποτήρι με την κρέμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνω και στα υπόλοιπα ποτήρια και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν λίγο. Έπειτα από 2-3 ώρες που θα έχει κρυώσει η κρέμα , στολίζω από πάνω με τα υπόλοιπα κομμάτια φράουλας και με τριμμένο φουντούκι. Μπορώ να τα σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου η να τα διατηρήσω στο ψυγείο και να τα σερβίρω κρύα. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου