Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Σπαγγέτι α λα Ελληνικά!

Υλικά

  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη γινωμένη ντομάτα ξεφλουδιμένη
  • 200 γραμμάρια τοματίνια ψιλοκομμένα(κονσέρβα)
  • 200 γραμμάρια συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 χούφτα "ψίχα" ελιάς
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 2-3 φέτες γαλοπούλα (ή άλλο αλλαντικό)σε λωρίδες
  • τυρί φέτα τριμμένο
  • βασιλικός ξερός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κανέλα
  • 2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση
Έχουμε βράσει τα σπαγγέτι μας και τα καίμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Τα αφήνουμε σητ κατσαρόλα τους και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε φαρδύ σκεύος. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Αν δε θέλουμε πολύ βαριά τη σάλτσα το σκόρδο το αφαιούμε μετά από λίγο αφύ βγάλιε το άρωμά του. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τα μανιτάρια, την ελιά και έπειτα το αλλαντικό. Τα σοτάρουμε όλα καλά και έπειτα σβήνουμε με το ούζο και χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά μας. Σε αυτό το σημείο θα συμπληρώσουμε την ντομάτα σε μικρά κομμάτια, τα ντοματίνια και το χυμό. Και θα προσθέσουμε λίγο νεράκι για το βρασμό. Συμπληρώνουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε αρχικικά να πάρουν όλα μαζί μια βράση και έπειτα χαμηλώνουμε πολύ το μάτι και αφήνουμε τη σάλτσα για κανένα εικοσάλεπτο. Αφού περάσει ο χρόνος, δοκιμάζουμε λίγο, προσθέτουμε κάτι αν θεωρούμε ότι χρειάζεται και τέλος λίγο ξερό βασιλικό για να μείνει το άρωμα. Αν έχει πήξει πολύ η σάλτσα και τη θέλεουμε ζουμερή θα συμπληρώσουμε νεράκι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα σοτ χαμηλό και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Στο πιάτο μας συμπληρώνουμε τριμμένη φέτα που ταιριάζει πολύ με τη σάλτσα "α λα Ελληνικά" !

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου