Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Φασολάκια με πιπεριές, μανιτάρια και φέτα

Υλικά

  • μισό κιλό φασολάκια τσαουλιά(τα στρογγυλά)
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
  • 4 μεγάλα μανιτάρια φρέσκα
  • 2 μεσαία κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ντομάτα μεγαλούτσικη
  • 200 γραμ. τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • φέτα σε τρίμματα
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση

Ρίχνω ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου (όχι πολύ)που είναι σε δυνατή φωτιά και προσθέτω τα κρεμμύδια σε ροδέλες και το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα σοτάρω ελαφρώς και συμπληρώνω τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τα μανιτάρια σε φετάκια( έχω πλύνει καλά τα λαχανικά μου πριν). Σοτάρω όλα τα υλικά μαζί καλά και αν θέλω αφαιρώ το πολύ σκόρδο όταν έχει αφήσει τα αρώματά του. Προσθέτω έπειτα και τα φασολάκια μου (φρέσα ή κατεψυγμένα). Αν είναι κατψυγμένα επειδή θα βγάλουν υγρά θα προσέξω μετά με το νερό που θα συμπληρώσω να μη βάλω πάρα πολύ. Αν είναι φρέσκα προσέχω να τα καθαρίσω και να τα πλύνω καλά. Σοτάρω και τα φασολάκια ελαφρώς να λαδώσουν, προσθέτω αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έπειτα συμπληρώνω σε κομμάτια τη ντομάτα μου, τα τοματίνια και το χυμό και προσθέτω ζεστό νεράκι όχι πάρα πολύ όμως. Αν δω ότι χρειάζεται στη συνέχεια θα συμπληρώσω. Αφήνω να πάρουν μια βράση όλα μαζί και έπειτα χαμηλώνω αρκετά το μάτι μου και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί. Θέλω να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα φασολάκια μου. Θα προσθέσω και λίγη ζάχαρη για να μην υπάρχει ξινίλα από την ντομάτα. Αφού περάσει τουλάχιστον μισάωρο (θα το ελέγξω κιόλας) κι αν βλέπω ότι είναι σχεδόν έτοιμο το φαγητό μου, πριν το σβήσω μπορώ να ρίξω μέσα τρίμματα φέτας ή διαφορετικά θα το συμπληρώσω στο πιάτο πριν το σερβίρω. Φυσικά αν έχετε προτίμηση σε άλλο τυρί μποείτε να κάνετε την επιλογή σας. 


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου