Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Καγιανάς "special"

Υλικά

  • 2-3 αυγά
  • 1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
  • 1 μικρή πατάτα σε ροδέλες
  • τριμμένα τυριά επιλογής μας(γκούντα, γραβιέρα, φέτα, κλπ)
  • γαλοπούλα ή χοιρινό ζαμπόν σε κομματάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • γάλα
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Έχουμε τηγανίσει από πριν την πατάτα και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι. Σε ένα βαθύ μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε και προσθέτουμε μέσα τα τυριά που θέλουμε, το ζαμπόν(ή γαλοπούλα), το αλατοπίπερο και λίγο γάλα . Συμπληρώνουμε μέσα και τις πατάτες. Σε ένα τηγανάκι με ελάχιστο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε. Έπειτα συμπληρώνουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και προσθέτουμε λιγάκι αλατάκι και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και έπειτα συμπληρωνουμε το υπόλοιπο μίγμα με τα αυγά από το μπολ μας. Ανακατεύουμε να πάνε παντού όλα τα υλικά και χαμηλώνουμε λιγάκι το μάτι. Θα προσπαθήσουμε να γυρίσουμε και από την άλλη πλευρά για να είμαστε σίγουρη ότι έχει ψηθεί το αυγό και έχουν λιώσει τα τυριά. Δε μας νοιάζει η εξωτερική μορφή γιατί δεν πρόκειται για κλασική ομελέτα. Όταν έχουν φύγει τα πολλά υγρά, φαίνεται μαγειρεμένο το αυγό κι έχουν λιώσει όλα τα τυριά μπορούμε να το αφαιρέσουμε από το τηγάνι και να σερβίρουμε. Το συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου