Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Μοσχάρι φρικασέ

Υλικά

  • 1-1,5 κιλό μοσχάρι σε μερίδες (ποντίκι ή μπούτι)
  • 3 μεγάλα μαρούλια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • μισό ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • μισό ματσάκι άνιθο
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • λίγο λεμόνι
  • 4-5 μπαχάρια
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • αυγό για το αυγολέμονο
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας μας και το αφήνουμε να στραγγίξει. Επίσης πλένουμε πάρα πολύ καλά τα μαρούλια μας (όπως και όλα τα υλικά που θέλουν πλύσιμο). Βάζουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι το ξερό (ψιλοκομμένο ή σε ροδέλες) να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Έπειτα θα συμπληρώσουμε και το φρέσκο κρεμμύδι σε μικρές ροδέλες να μαλακώσει κι αυτό λίγο καθώς και τα μανιτάρια. Αφού σοταριστούν τα υλικά μας, θα σβήσουμε με το κρασί και θα συμπληρώσουμε λίγο χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε το μάτι μας, συμπληρώνουμε νεράκι (όχι πάρα πολύ) και αφήνουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά για να βράσει το μοσχάρι. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το πόσο μαλακώνει το κρέας. Επειδή τα μαρούλια χρειάζονται ελάχιστο χρόνο, ίσα για να μαραθούν, θα τα προσθέσουμε αφού έχει σχεδόν μαγειρευτεί το μοσχάρι. Τότε θα αλατοπιπερώσουμε, θα συμπληρώσουμε τα μπαχάρια και τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα. Θα αφήσουμε να πάρουν όλα μαζί μια βράση κι αν χρειαστεί νερό (γιατί θα βγάλουν και τα μαρούλια υγρά) θα προσθέσουμε λιγάκι ζεστό. Εφόσον δέσει το φαγητό μας και κυρίως δούμε ότι είναι τρυφερό το κρέας μας θα σβήσουμε το μάτι και θα ετοιμάσουμε το αυγολέμονο όπως έχουμε αναφέρει σε παλαιότερες συνταγές. Το μοσχάρι φρικασέ είνα έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.
(Σημ; όποιος θέλει παρακάμπτει το αυγολέμονο)

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου