Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μαρουλοσαλάτα με ψητό φιλέτο κοτόπουλο

Υλικά


  • 1 μεγάλο φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • μισό μαρούλι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • μισή πιπεριά πράσινη κέρατο
  • μισή κόκκινη πιπεριά φλωρίνης
  • 1 μικρή ντομάτα
  • φλούδες τυριού(γραβιέρα/ρεγκάτο/παρμεζάνα)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Για τη σος της σαλάτας: 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
                                        1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσάμικο
                                        1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού μέλι
                                        1 γεμάτο κουταλάκι του γλεκού μουστάρδα
                                        σταγόνες λεμονιού
                                        πιπέρι, λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνουμε σε μια γκριλιέρα το φιλέτο κοτόπουλο το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει με λίγο λάδι και έχουμε πασπαλίσει και από τις δύο πλευρές του αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Προσπαθούμε να το ψήσουμε καλά αλλά να κρατήσει τα ζουμιά του. Μετά το ψήσιμο το κόβουμε σε μεγάλες λωρίδες.
Έχουμε πλύνει καλά τα μαρούλια μας, τα στραγγίζουμε λίγο και τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την ντομάτα που την έχουμε ξεφλουδίσει πριν, καθώς και τις πιπεριές. Το κρεμμύδι μας, αφού το κόψουμε στα δύο,  το κάνουμε ροδέλες. Τα προσθέτουμε όλα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα, αλατίζουμε, προσθέτουμε από πάνω το κοτόπουλο και τέλος μερικές φλούδες από τυρί. Για τη σος, θα βάλουμε όλα τα υλικά μας μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι και θα τα χτυπήσουμε (όπως σε σέικερ)για να αναμιχθούν καλά και να γίνει δεμένη και ομοιόμορφη η σος. Έπειτα θα την περιχύσουμε πάνω στη σαλάτα μας. Μπορείτε να συνοδεύσετε με παξιμαδάκια ή φρεσκοψημένες φέτες ψωμιού.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου