Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Λεμονοκρασάτο κοτόπουλο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • 1 σφηνοπότηρο χυμό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • κορν φλάουερ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 μπαχάρια
  • ρύζι βρασμένο επιλογής σας για συνοδευτικό
Εκτέλεση

Έχουμε ξεπλύνει και στραγγίξει τα κομμάτια του κοτόπουλου . Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και ξεκινάμε να το σοτάρουμε. Αφού πάρει χρώμα και μαλακώσει, θα προσθέσουμε το κοτόπουλο και θα το σοτάρουμε και αυτό καλά και από τις δύο πλευρές του. Έπειτα θα συμπληώσουμε τα μανιτάρια, θα συνεχίσουμε το σοτάρισμα και στη συνέχεια θα σβήσουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί θα χαμηλώσουμε το μάτι μας, θα προσθέσουμε αλατοπίπερο και τα μπαχάρια και λίγο νερό ζεστό και θα αφήσουμε σε μέτρια φωτιά το φαγητό μας να μαγειρευτεί. Όταν θα τρυπιέται καλά το κοτόπουλο και θα έχει εξατμιστεί το πολύ νερό, θα προσθέσουμε και το λεμόνι (αναλόγως πόσο λεμονάτο το προτιμάει ο καθένας βάζει λιγότερο ή περισσότερο), θα αφήσουμε λίγο ακόμα και θα σβήσουμε. Σε ένα μπολάκι θα διαλύσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ και θα το αραιώσουμε με λίγο νερό της βρύσης και θα το προσθέσουμε στην κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα μας. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε με ρύζι απλό ή αρωματικό ή άγριο ρύζι (ή όποιο άλλο συνοδευτικό θέλουμε)΄.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου