Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Όσα δεν ξέρετε για τις τροφές

Υπάρχουν τροφές για τις οποίες δε γνωριζουμε κάποιες ιδιότητες που έχουν και ενδεχομένως να μη συνηθίζουμε να τις καταναλώνουμε. Καλό είναι όμως να εντάσσουμε όλα τα είδη τροφίμων στο διατροφικό μας πρόγραμμα , με μέτρο πάντα, διότι κάθε τροφή έχει και τις δικές τις θετικές επιρροές να μας προσφέρει.

Ακολουθούν κάποιες πληροφορίες για τροφές που πιθανότατα δε γνωρίζετε. Ας τις δούμε:

  • Οι αγκινάρες, ασκούν τόνωση στον καρδιακό μυ, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες καθώς και διουρητική δράση και αντιασθματική λειτουργία. Επιπλέον, αν κρατήσεις το νερό από το βράσιμό τους, να ξέρεις ότι βοηθάει στην κυκλοφορία και τη σωστή ρύθμιση του διαβήτη.
  • Η μελιτζάνα, αποτελεί ένα σημαντικό λαχανικό για το πάγκρεας και το συκώτι. Επίσης, αποκαθιστά τα αλκαλικά και μεταλλικά στοιχεία του οργανισμού και έχει δράση διουρητική, αντιφλεγμονώδη καθώς και επουλωτική.
  • Το σκόρδο, είναι ένα πολύ καλό καθαρτικό των βλενογόννων της μύτης και των πνευμόνων. Συμβάλλει, επίσης, στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και βελτιώνει τη ροή του άιματος.
  • Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η πέστροφα και τα ψάρια ιχθυοτροφείου έχουν μεγάλη συγκέντρωση Ω3 λιπαρών οξέων και συμβάλλουν στη βελτίωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αυτό οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη δράση των λιπαρών αυτών. 
  • Τα καρότα, αποτελούν σύμμαχο κατά των ρυτίδων του δέρματος. Αυτό συμβαίνει για΄τι είναι πλούσια σε β-καροτένιο, το οποίο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό  που βοηθάει την παραγωγή υγιών κυττάρων και την αποβολή των γερασμένων.
  • Η μαύρη σοκολάτα γνωριζουμε όλοι ότι βοηθάει στην καλή ψυχολογία. όμως αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε είναι ότι επειδή αποτελι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, βοηθάει στην τόνωση του δέρματός μας. Αν η περιεκτικότητά της σε κακάο είναι πάνω από 70% και ειδικά αν συνδυαστεί λιωμένη με φρούτα και ξηρούς καρπούς (που περιέχουν Ω3 λιπαρά)αποτελεί πολύ καλό καλλυντικό για την καταπολέμηση των ρυτίδων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου