Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Λινγκουίνι με μεθυσμένη σάλτσα, μανιτάρια και καρότο



Υλικά (για 4 άτομα) 

  • 500 γραμ. ζυμαρικά λινγκουίνι
  • 300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα σε φετάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φετάκια
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο σε 2-3 κομμάτια
  • 400 γραμ. ψιλοκομμένα τοματίνια (κον κασέ)
  • 200 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 4-5 φέτες σαλαμάκι (χοιρινό ή κοτόπουλο) σε κυβάκια
  • 2 καρότα τριμμένα στον τρίφτη
  • 1ποτηρακι κρασιού  κονιάκ 
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι, φρεκσοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγη ξερή ρίγανη τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε λίγο ελαιόλαδο που είναι σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Όταν αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και να μαλακώνουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και έπειτα το σαλαμάκι. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και όταν έχουν μαλακώσει αρκετά σβήνουμε με το κονιάκ και χαμηλώνουμε στο μέτριο το μάτι. Προσθέτουμε σε αυτό το σημείο το τριμμένο καρότο, τα τοματίνια και λίγο βρασμένο νερό. Συμπληρώνουμε ζάχαρη, πιπέρι, αλάτι, λίγη κανέλα και το χυμό ντομάτας και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μετά από περίπου 20-30 λεπτά, όταν θα έχει βράσει και  δέσει η σάλτσα μας, θα ρίξουμε προς το τέλος λίγη ξερή ρίγανη τριμμένη για το άρωμα. 

Σε μια άλλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τα λινγκουίνι μας για λίγα λεπτά και έπειτα τα σουρώνουμε. Μέσα στην κατσαρόλα όσο είναι ακόμα ζεστό το μάτι καίμε λίγο λάδι και προσθέοτυμε τα μακαρόια μας ανακατεύοντας καλά ώστε να μην κολλήσουν στη συνέχεια μεταξύ τους. Σερβίρουμε τα λινγκουίνι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και με τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου