- 4 μεγάλες πατάτες χοντροκομμένες
- 500 γραμ. λουκάνικο χωριάτικο μοσχαρίσιο σε ροδέλες
- τυρί φέτα σε χοντρά κομμάτια
- γραβιέρα σε κυβάκια
- χαλούμι σε κυβάκια
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη ξερή
- ελαιόλαδο
- λίγο νερό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς. Σε ένα πιρέξ στρώνουμε τις πατάτες που έχουμε καθαρίσει και κόψει. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ρίγανη ξερή, τη μουστάρδα, το λεμόνι, το πορτοκάλι και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάνε παντού τα υλικά. Βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις και ψήνουμε μόνες τους τις πατάτες για 30-40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Όταν θα έχουν πάρει χρώμα και θα έχουν μαλακώσει σχετικά, θα προσθέσουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες, θα συμπληρώσουμε το μέλι να πάει παντού και λίγο νεράκι ζεστό. Θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά ακόμα και θα ελέγξουμε πότε θα είνια εντελώς μαλακές οι πατάτες μας και θα έχει ψηθεί το λουκάνικο. Όταν το φαγητό θα είναι σχεδόν έτοιμο, θα ρίξουμε μέσα στο πιρέξ τα κομματάκια τυριού σε όση ποσότητα επιθυμούμε και θα αφήσουμε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσουν. Σερβίρεται ζεστό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου