Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αλμυρό κέικ με τυριά

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο λιωμένο και λίγο για τη φόρμα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 50 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 3 αυγά
  • μισό φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και προσθέτουμε το μπέικιν. Συμπληρώνουμε τα τυριά, το λιωμένο βούτυρο και τα αυγά και τέλος το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και όταν ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας και γίνει ένας ωραίος παχύρρευστος χυλός το μίγμα, θα προσθέτουμε λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα ενσωματώνουμε όλα ανακατεύοντας με μαρίζ και τέλος ρίχνουμε το χυλό σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις. Προς το τέλος μπορούμε να γυρίσουμε λίγα λεπτά στον αέρα για να πάρει χρώμα ωραίο απέξω και να κάνει κρούστα.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου