Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Χαλβάς πολίτικος (σιμιγδαλένιος) με σταφίδες

Υλικά:

  • 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι
  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες μαύρες
Για το σιρόπι
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • Προαιρετικά: 1 ξύλο κανέλας, λίγο κονιάκ
Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ή φαρδιά κατσαρόλα, προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο και το σιμιγδάλι και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για να καβουρντιστεί το σιμιγδάλι. Προσέχουμε να ανακατεύουμε συνέχεια ώστε να μην κολλήσει. Όταν έχει πάρει ένα βαθύ καστανό χρώμα, σβήνουμε τη φωτιά. 
Σε άλλη κατσαρόλα, θα ετοιμάσουμε το σιρόπι. Έχουμε βάλει το νερό, τη ζάχαρη και προαιρετικά την κανέλα και λίγο κονιάκ. Όταν βράσουν, θα ρίξουμε το σιρόπι που φτιάξαμε μέσα στο σκεύος με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας μέχρι να πιει όλο το σιρόπι. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα το τοποθετούμε μέσα σε φόρμα της αρεσκείας μας (τύπου κέικ) και του δίνουμε ένα ωραίο σχήμα πριν το σερβίρουμε. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη σκόνη κανέλας. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου