Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κοτόπουλο με πιπεριές, μελωμένη σάλτσα και καστανό ρύζι

Υλικά:

  • 700 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο από στήθος κομμένο σε λωρίδες ή μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε μικρές λεπτές λωρίδες
  • μισή πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρές λεπτές λωρίδες
  • 200 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα(ή κονσέρβα)
  • μισό ποτήρι κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/3 ποτήρι κρασιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 γεμάτη κουταλιά γλυκού μέλι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • δυόσμος ξερός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ρύζι καστανό
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε πλύνει, στραγγίξει και κόψει το κοτόπουλό μας, ρίχνουμε ελαιόλαδο στα κομμάτια και πιπέρι μόνο και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά αρχίζουμε να σοτάρουμε το σκόρδο για να βγάλει τα αρώματά του. Συμπληρώνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε λίγο δυόσμο ξερό και λίγο αλάτι και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί αφαιρούμε από τη φωτιά μια και θα μαγειρευτεί μετά το κοτόπουλο με τα λαχανικά μας. Να πούμε ότι αν δε θέλουμε να κρατήσουμε το σκόρδο το αφαιρούμε στη συνέχεια.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά αρχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές μας και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί. Συμπληρώνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά μας θα τα σβήσουμε πρώτα με το μπαλσάμικο και έπειτα θα συμπληρώσουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι. Έπειτα, χαμηλώνουμε στο μέτριο το μάτι μας, ρίχνουμε μέσα και το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα κρασιού που έχει δημιουργηθεί και στο σημείο αυτό θα συμπληρώσουμε τη μουστάρδα με το μέλι που τα έχουμε ανακατέψει με ένα κουταλάκι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα μας και προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι. Δυναμώνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και στη συνέχεια χαμηλώνουμε αρκετά το μάτι μας και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό μας. Για να είναι έτοιμο θα τρυπήσουμε το κοτόπουλό μας να σιγουρευτούμε ότι έχει μαγειρευτεί και θα δούμε ότι τα λαχανικά είναι μαλακά και η σάλτσα μας δεμένη,

Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι θα βράσουμε το καστανό ρύζι με λίγο αλάτι μόνο στο νεράκι και θα τα σερβίρουμε με λίγο ξερό δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου