Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Τσιπούρες με μανιτάρια και πατάτες στο φούρνο

Υλικά (για 3 άτομα)
  • 3 μεγάλες τσιπούρες
  • 3 φρέσκα μανιτάρια porto bello(τα μεγάλα)
  • 4 μέτριες προς μεγάλες πατάτες 
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη ξερή
  • 1 μέτριο λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νερό

Εκτέλεση
Έχουμε κόψει τις πατάτες μας σε στρογγυλές φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένη ρίγανη ξερή. Τις τοποθετούμε σε ταψί να καλύψουν τον πάτο. Οι τσιπούρες μας είναι καθαρισμένες και πλυμένες και θα τους προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και από τις δύο πλευρές καθώς και μέσα στην κοιλιά. Τις τοποθετούμε στο ταψί μας πάνω από τις πατάτες και τέλος προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα στη μέση (ώστε να έχουμε μεγάλα κομμάτια και να μη "χαθούν" όταν ψηθούν) αφού πρώτα τα έχουμε και αυτά καρυκεύσει. Πριν βάλουμε στο φούρνο κόβουμε το λεμόνι σε φετάκια και τα τοποθετούμε πάνω από τα ψάρια και μέσα στο ταψί. Συμπληρώνουμε  ελαιόλαδο και λίγο ζεστό νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις για περίπου μία ώρα αναλόγως και το φούρνο.



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου