Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μηλοπιτάκια-ρολό με ψωμί του τοστ

Υλικά


  • ένα πακέτο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • 4-5 μήλα κομμένα σε κύβους
  • 1,5 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 4-5 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • λίγη κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για επάλειψη
Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος λιώνω σε δυνατή φωτιά τη 1,5 κουτ.βούτυρο και προσθέτω τα κομμάτια του μήλου για να τα σοτάρω μέχρι να μαλακώσουν. Συμπληρώνω τη ζάχαρη, την κανέλα και προς το τέλος τις σταφίδες. Όταν θα έχει μαλακώσει το μήλο και θα έχει "μελώσει" το μίγμα, αφαιρώ από τη φωτιά και έχω έτοιμη τη γέμισή μου. 
Με έναν πλάστη, έχω πάρει μία μία τις φέτες του τοστ χωρίς κόρα και τις έχω ανοίξει λίγο σαν να ανοίγω φύλλο. Με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει, περνάω τις άκρες της φέτας και στη μέση με ένα κουταλάκι συμπληρώνω μικρή ποσότητα από τη γέμιση μήλου. Τυλίγω σε ρολάκι και αλείφω ξανά στο τελείωμα με λίγο βούτυρο για να μην ανοίξει. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και το ψωμί του τοστ. Τοποθετώ τα ρολάκια σε ταψάκι ή πιρέξ που έχω ελαφρώς βουτυρώσει και τα περνάω και από πάνω με λίγο λιωμένο βούτυρο για να κάνουν πιο τραγανή κρούστα. Είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε σε προθερμασμέο φούρνο στους 180 έως ότου δούμε ότι έχει γίνει τραγανό το ψωμί και έχει πάρει λιγάκι χρώμα.
Αφού ψηθούν και τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου