- 10-12 μεγάλες γαρίδες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- 2 μεγαλούτσικα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
- 2 μεγάλες ντομάτες καλά γινωμένες
- 300 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 1 σφηνάκι ούζο
- ζωμός γαρίδας
- λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κουτ.γλυκού ζάχαρη
- λίγη κανέλα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 γραμ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Έχουμε ξεπλύνει πάρα πολύ καλά τις γαρίδες και όπως είναι ολόκληρες τις βάζουμε να βράσουν για πολύ λίγο (5-6 λεπτάκια) σε νερό που ήδη βράζει. Αφού βράσουν τις αφαιρούμε και κρατάμε το ζωμό τους τον οποίο θα περάσουμε από σίτα και θα χρησιμοποιήσουμε έπειτα για να βράσουμε τα σπαγγέτι μας. Καθαρίζουμε τις γαρίδες μας από το κέλυφος και το κεφάλι (αν θέλουμε κρατάμε 2-3 για ντεκόρ) και τους αφαιρούμε το μαύρο σημείο από τη ράχη. Σε σκεύος που έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο και καίει η φωτιά, ρίχουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε. Συμπληρώνουμε τις γαρίδες μας να σοταριστούν λίγο και αυτές και έπειτα σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε το μάτι μας. Σ 'αυτό το σημείο θα προσθέσουμε τις δύο ντομάτες χοντροκομμένες και θα αλατοπιπερώσουμε. Συμπληρώνουμε και τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήνουμε στο χαμηλό με μισοσκεπασμένο καπάκι. Σε άλλο μάτι έχουμε βάλει την κατσαρόλα με το ζωμό γαρίδας να βράζει με λίγο αλάτι και έχουμε προσθέσει τα σπαγγέτι μας να τα βράσουμε. Θα τα αφήσουμε να κρατάνε λίγο γιατί θα τα προσθέσουμε έπειτα στη σάλτσα με τις γαρίδες. Στο σκεύος που έχουμε τις γαρίδες και ετοιμάζουμε τη σάλτσα, θα συμπληρώσουμε και το χυμό ντομάτας και λίγο από το ζωμό γαρίδας αντί για νερό. Αφήνουμε τώρα τη σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί και να δέσει. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι , πιπέρι ή κάτι άλλο από τα μπαχαρικά μας. Όταν βράσουν τα σπαγγέτι και έχει σχεδόν μαγειρευτεί και η σάλτσα μας, θα τα προσθέσουμε χωρίς να τα σουρώσουμε με μια πιρούνα μες στο σκέυος της σάλτσας και θα τα αναμίξουμε όλα καλά. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο και συμπληρώνουμε αν χρειάζεται φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου