Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Υγρό κέικ σοκολάτας

Υλικά


  • 60 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο για τη φόρμα)
  • 3 αυγά
  • 200 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 γραμ. βούτυρο (και λίγο για τη φόρμα)
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. αλεσμένο φουντούκι (ή ξηρό καρπό της αρεσκείας σας)
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και να στέκεται κάπως το μίγμα. Σε ένα άλλο μπολάκι έχουμε αναμίξει το αλεύρι με το αλεσμένο φουντούκι. Προσθέτουμε το χτυπημένο μίγμα ζάχαρη-αυγά σιγά σιγά μέσα στη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα και το αλεύρι με το φουντούκι και τα ανακατεύουμε όλα με ία σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά. Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 160-180 βαθμούς και έχουμε βουτυρώσει και αλυερώσει ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα. Θα περιχύσουμε το μίγμα στη φόρμα και θα ψήσουμε για 30 λεπτα στον προθερμασμένο φούρνο στον αέρα (160-180). Μετά τα 30 λεπτά σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο χωρίς όμως να το βγάλουμε αμέσως απ' το φούρνο για να μη μας κάτσει. Για το σερβίρισμα με λίγη ζάχαρη άχνη και συνοδεύουμε με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου