Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Σούπα βελουτέ από κολοκύθα

Υλικά


  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη σε κύβους
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα καρότα σε φέτες
  • 1 μεγάλη πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 250 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/3 ματσάκι μαιντανός
  • 1/3 ματσάκι δυόσμος
  • 1/3 ματσάκι άνιθος
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • νεράκι
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού μαραθούν λίγο προσθέτουμε τους κύβους κοκοκύθας και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Συμπληρώνουμε την πιπεριά και τα καρότα, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο. Αφού σοταριστούν όλα μαζί, θα χαμηλώσουμε τη φωτιά, θα προσθέσουμε το μαϊντανό, τον άνιθο και το δυόσμο ψιλοκομμένα και θα συμπληρώσουμε λίγο νεράκι για να βράσουν όλα μαζί. Έπειτα από περίπου είκοσι λεπτά και αφού δούμε ότι έχει μαλακώσει η κολοκύθα μας και τα άλλα λαχανικά, θα τα πολτοποιήσουμε μες στην κατσαρόλα με ένα μίξερ χειρός ή θα τα προσθέσουμε στο μπλέντερ και θα τα αφήσουμε να πάρουν μία βράση ακόμα. Σε αυτό το σημείο θα προσθέσουμε και το τριμμένο τυρί, θα τα ανακατέψουμε όλα μαζί και θα σβήσουμε. Αν θέλετε να γίνει ακόμα πιο βελούδινη η σούπα μπορείτε να την περάσετε και από σίτα διαφορετικά είστε έτοιμοι να σερβίρετε μαζί με ξεροψημένες φέτες ψωμιού ή κριτσίνια.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου