Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μοσχάρι με αρακά και καρότα

Υλικά


  • 1200 γραμ. περίπου μοσχάρι σε μερίδες (από ποντίκι)
  • 1000 γραμ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
  • 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
  • 500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • 4-5 μπαχάρια
  • 2-3 καρφάκια γαρίφαλο
  • λίγος άνιθος ψιλοκομμένος
  • νεράκι
Εκτέλεση

Αφού έχουμε ξεπλύνει καλά το κρέας μας και το έχουμε στραγγίξει, προσθέτουμε σε κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μας. Όταν μαραθεί λίγο, προσθέτουμε και το κρέας και το σοτάρουμε καλά πρώτα από τη μία και έπειτα από την άλλη. Συμπληρώνουμε έπειτα την πιπεριά και το καρότο, σοτάρουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το κρασί μας. Στο σημείο αυτό λίγο πριν χαμηλώσουμε το μάτι, θα προσθέσουμε το χυμό ντομάτας και λίγο ζεστό νερό κι αφού πάρουν όλα μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συμπληρώνουμε τα μπαχάρια, το γαρίφαλο, λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα καθώς και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά και αφού περάσει τουλάχιστον μισή ώρα, θα ρίξουμε μέσα και τον αρακάς μας και θα αλατίσουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί, να μαλακώσει και ο αρακάς και όταν έχει συμπληρωθεί μια ώρα τουλάχιστον συνολικά απο το μαγείρεμα και έχει μαλακώσει το κρέας μας και ο αρακάς αλλά έχει δέσει και η σαλτσα, προσθέτουμε τέλος λίγο ψιλοκομμένο άνιθο, σβήνουμε τη φωτιά μας και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου