Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κρουασάν με γέμιση μήλου και επικάλυψη σοκολάτας

Υλικά (για 12 περίπου κομμάτια)


  • 2 συσκευασίες (γνωστής μάρκας) ζύμη για κρουασάν μεγάλα ή μικρά
  • 2 κόκκινα μήλα
  • 20 γραμ. βούτυρο
  • 2 κουτ.σούπας μέλι
  • 30 ml χυμό λεμόνι
  • 20 γραμ. σταφίδες μαύρες
  • λίγη κανέλα
  • 300-350 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση

Πλένω και καθαρίζω τα μήλα και τα κόβω σε κυβάκια. Σε τηγάνι προσθέτω όλα τα υλικά (μήλα, βούτυρο, κανέλα, σταφίδες, λεμόνι, μέλι) και τα "βράζω" για 15 περίπου λεπτά. Παίρνω τη ζύμη για τα κρουασάν από το ψυγείο και την απλώνω σε λαδόκολλα. Κόβω σε τρίγωνα και απλώνω λίγη γέμιση στο μακρύ μέρος, τυλίγω την άκρη από κάτω, γυρίζω ημικυκλικά και τις άκρες προς τα μέσα. Επαναλαμβάνω για κάθε κρουασάν. Όταν είναι έτοιμα όλα, ψήνω στο φούρνο στους 200 βαθμούς για10-12 λεπτά. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα (αν θέλω μπορώ να αναμίξω και με γάλακτος) και όταν βγάλω τα κρουασάν από το φούρνο περιχύνω με την κουβερτούρα. Αν προτιμώ την επικάλυψη σκληρή και όχι ρευστή πρέπει να βάλω στο ψυγείο, διαφορετκά τρώω τα κρουασάν ζεστά με την επικάλυψη να ρέει.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου