Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Μοσχάρι με καρότα, κόκκινη σάλτσα και λινγκουίνι

Υλικά


  • 1200γραμ. μοσχάρι σε μερίδες(από ποντίκι)
  • 2 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
  • 500 γραμ.συμπυκωνμένο χυμό ντομάτας
  • 1 σφηνάκι κόκκινο γλυκό κρασί ή μαυροδάφνη
  • 3-4 μπαχάρια
  • λίγη κανέλα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • νερό
  • ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. λινγκουίνι
  • τυρί τριμμένο
Εκτέλεση

Προσθέτουμε ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συμπληρώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά πρώτα από τη μία και έπετα από την άλλη πλευρά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφού εξατμιστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά μας και προσθέτουμε τα καρότα και λίγο νερό ζεστό. Συμπληρώνουμε πιπέρι, μπαχάρια και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αφού βάλουμε τη ντομάτα θα προσθέσουμε τη ζάχαρη και την κανέλα. Αφήνουμε στο μέτριο να μαγειρευτεί το κρέας και στην πορεία αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό κι αφήνουμε στο πολύ χαμηλό για τουλάχιστον μια ώρα (ίσως χρειαστεί και παραπάνω) έως ότου μαλακώσει πολύ το μοσχάρι μας και δέσει η σάλτσα. Το αλάτι καλό είναι να το προσθέσουμε προς το τέλος για να μη μας σφίξει το κρέας.
Τα λινγκουίνι μας είναι ήδη βρασμένα σε αλατισμένο νερό, τα έχουμε κάψει και με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και μόλις μαγειρευτεί το μοσχάρι είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί της επιλογής μας στο σερβίρισμα.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου