Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Σπαγγέτι με μπουκιές κοτόπουλου και πιπεριές

Υλικά


  • 600γραμ. σπαγγέτι
  • 400 γραμ. στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 500 γραμ. συμπυκνωμένος  χυμός ντομάτας
  • 200 γραμ. ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη κανέλα
  • 1 κοφτή κουτ.σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση

Έχουμε βράσει σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας και τα έχουμε κάψει με λίγο λάδι ή έχουμε προσθέσει λίγο ωμό στην κατσαρόλα, ώστε να μη μας κολλήσουν.
Τις μπουκιές κοτόπουλου αφού τις ξεπλύνουμε και τις στραγγίξουμε, τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο ρίγανη ξερή και σε τηγανάκι που καίει χωρίς έξτρα λιπαρή ουσία τις σοτάρουμε πολύ καλά και από τις δύο πλευρές και έπειτα τις αφαιρούμε από το τηγάνι ώστε να τις προσθέσουμε αργότερα στη σάλτσα που θα ετοιμάσουμε.
Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και έπειτα προσθέτουμε και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε όλα μαζί. Αφού σοταριστούν καλά, προσθέτουμε τα ντοματίνια και λίγο νεράκι ζεστό και χαμηλώνουμε στο μέτριο τη φωτιά. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και λίγη κανέλα, καθώς και αλατοπίπερο δοκιμάζοντας πόσο χρειάζεται. Σ' αυτό το σημείο θα ρίξουμε και το χυμό ντομάτας και αφού πάρει μια βράση η σάλτσα μας θα προσθέσουμε μέσα και τα κοτοπουλάκια και στη συνέχεια θα αφήσουμε στο χαμηλό να μαγειρευτεί η σάλτσα μας. Αν χρειαστεί στην πορεία θα συμληρώσουμε λίγο νεράκι ακόμα. Όταν δέσει η σάλτσα και φυσικά έχει μαγειρευτεί και το κοτοπουλάκι, είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε μαζί με τα σπαγγέτι . Όποιος θέλει προσθέτει τριμμένο τυρί της αρεσκείας του.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου