Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Κανελόνια με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα τυριού

Υλικά


  • 20 περίπου κανελόνια(αναλόγως το ταψί που έχουμε)
  • 1200γραμ περίπου κιμάς από κοτόπουλο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 400-500 γραμ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • λίγη κανέλα
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ένα αυγό
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο για το τέλος
Για τη σάλτσα τυριού:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ.σούπας κορν φλάουερ
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας (όχι αλμυρό)
  • μοσχοκάρυδο
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο  πιπέρι
Εκτέλεση

Ξενικάμε να ετοιμάσουμε τον κιμά: σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε λίγο λίγο τον κιμά σοτάροντάς τον και προσέχοντας να διαλυθεί καλά και να μην σχηματιστούν γουρμπαλάκια. Συμπληρώνουμε λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε νερό βρασμένο. Χαμηλώνουμε στο μέτριο και αφήνουμε 5-10 λεπτά να βράσει. Όταν περάσει το 10λεπτο θα συμπληρώσουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και την κανέλα και θα αφήσουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς μέχρι να ρουφήξει τα υγρά , να δέσει καλά και να γίνει ωραία η σάλτσα. Αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου μια ωρίτσα. Όταν θα έχει μαγειρευτεί η ο κιμάς και θα έχει δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε και το αλάτι καθώς και τον τριμμό μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά μας. Θα συμπληρώσουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά για να δέσει καλύτερα το μίγμα μας και αφούο αφήσουμε λίγο να κρυώσει θα ρίξουμε και ένα αυγό ανακατεύονταςπολύ καλά για να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο ο κιμάς μας και ξεκινάμε έπετα να γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια μας με ένα κουταλάκι. Αφού ολοκληρώσουμε, ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού: Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και το κορν φλάουερ σε δυνατή φωτιά για να αρχίσει να βράζει. Συμπληρώνουμε το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο και όταν αρχίσει να βράσει ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε να αρχίσει να πήζει. Έπειτα θα χαμηλώσουμε στο μέτριο και θα προσθέσουμε το αυγό ανακατεύοντας πολύ καλά για να διαλυθεί, καθώς και το τριμμένο τυρί μέχρι να λιώσει. Όταν η σάλτσα μας θα έχει πήξει και θα έχει δέσει ομοιόμορφα θα σβήσουμε το μάτι μας. Παίρνουμε ένα πιρέξ και στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα τυριού στον πάτο. Έπειτα τοποθετούμε από πάνω τα κανελόνια που έχουμε γεμίσει το ένα δίπλα στο άλλο. Αφού τελειώσουμε, περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού, ραντίζουμε με λιγάκι κέτσαπ από πάνω και τέλος προσθέτουμε τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σοτυς 180-200 στον αέρα για περίπου μια ώρα αναλόγως το φούρνο. 


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου