Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η σπανακόπιτα του φοιτητή

Υλικά (για ένα μικρό πιρέξ)

  • 500γραμ.σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεσάιου μεγέθους
  • 150-200γραμ.φέτα σε τρίμματα
  • 1 αυγό
  • λίγο δυόσμο ξερό ή φρέσκο
  • τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο τριμμένο τυρί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • βιτάμ για το πιρέξ
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Προσθέτουμε το σπανάκι ότνα μαλώσει το κρεμμύδι και περιμένουμε ίσα να μαραθεί. Συμπληρώνουμε το δυόσμο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφαιρούμε. Αδειάζουμε σε ένα τρυπητό σκέυος για να μη μείνουν τα υγρά. Παίρνουμε ένα πιρέξ (όχι μεγάλο)και το αλείφουμε στον πάτο και τα πλαϊνά με λίγο βιτάμ. Έπειτα παίρνουμε την τριμμένη φρυγανιά και πασπαλίζουμε ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο του πιρέξ και να γίνει ένα σχετικά παχύ στρώμα.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μίγμα για τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το τυρί φέτα, το αυγό, λιγάκι φρυγανιά και εδώ για να πάρει τυχόν υγρά, λίγο πιπέρι ακόμα και ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχουμε το μίγμα στο πιρέξ στρώνοντας το με μία κουτάλα. Από πάνω τρίβουμε λίγο τυρί της αρεσκείας μας και πασπαλίζουμε ξανά με φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , στις αντιστάσεις για 10 λεπτά και έπειτα βάζουμε αέρα για μισή ώρα περίπου. Όταν έχει πάρει χρώμα και έχει κάνει ωραία κρούστα είναι έτοιμο.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου