Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Κριθαρότο με μανιτάρια και μπέικον

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κριθαράκι μέτριο
  • 2,5 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λιωμένο στο multi
  • 150 γραμ.μανιτάρια ψιλοκομμένα από κονσέρβα
  • 3-4 φέτες καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνοπότηρο κρασί λευκό
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
  • τριμμένο τυρί ρεγκάτο
  • 2 κουταλιές του γλυκού βιτάμ
  • ξερός δυόσμος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος σε δυνατή φωτιά βάζω το βιτάμ και ξεκινάω να σοτάρω το κρεμμύδι. Προσθέτω τα μανιτάρια και το μπέικον και τα σοτάρω όλα μαζί να πάρουν λίγο χρώμα. Συμπληρώνω το κριθαράκι σιγά σιγά και το γυαλίζω λίγο (αν δω ότι χρειάζετια προσθέτω λίγο ακόμα βιτάμ)και στη συνέχεια σβήνω με το κρασί και χαμηλώνω στο μέτριο μόλις εξατμιστεί. Προσθέτω φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι και λίγο ξερό δυόσμο.  Σε αυτή τη φάση αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το ζωμό από το κοτόπουλο και ανακατέυω συνέχεια να μην κολλήσει το κριθαράκι. Το χαμηλώνω πολύ στη συνέχεια και το αφήνω να βράσει μέχρι να δω ότι έχει ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά. Αφού έχει βράσει το κριθαράκι και δεν έχει πλέον ζωμό, προσθέτω την κρέμα γάλακτος, δοκιμάζω μήπως χρειάζετια παραπάνω αλάτι ή πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά. Στο σημείο αυτό τρίβω από πάνω ρεγκάτο ή κάποιο άλλο αλμυρό τυρί της αρεσκείας μου.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου