Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πένες α λα κρεμ με μπέικον και φέτα

Υλικά


  • 500 γραμμάρια πένες
  • 5-6 φέτες καπνιστό μπέικον ψλοκομμένο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • λίγο γάλα εβαπορέ(1 σφηνοπότηρο περίπου)
  • 300 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα κομμένα στη μέση
  • 1 κουταλιά σούπας βιτάμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες αλλά όχι τελείως, τις αφήνουμε να κρατάνε γιατί θα τις προσθέσουμε στη σάλτσα μετά. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει να σωτάρουμε το μπέικον με το βιτάμ σε ένα φαρδύ τηγάνι ή ανάλογο σκεύος και όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε όλα μαζί σε αρκετά δυνατή φωτιά. Αφού πάρουν κι αυτά λίγο χρώμα, αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος που την έχουμε ανακατέψει με το γάλα καθώς και τη φέτα μας που την τρίβουμε με το χέρι μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε να λιώσει η φέτα, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε λίγα λίγα και τα ζυμαρικά μας απευθείας από την κατσαρόλα που έβραζαν, βγάζοντάς τα με μια τρυπητή κουτάλα. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν οι πένες με όλα μαζί τα υλικά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο αλάτι και τον μαϊντανό κι αφού σχεδόν πάρουν μια βράση όλα μαζί είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου