Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Σάντουιτς μελιτζάνας

Υλικά (για μεγάλο ταψί)


  • 5-6 (μεγαλούτσικες) μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες
  • 3 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες
  • 6-7 φέτες τυρί τοστ (γκούντα, ένταμ ή έμενταλ)
  • 2-3 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 κονσέρβα ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • μισό κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 200-300 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • νερό
Εκτέλεση

Βρέχουμε και αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για μια ώρα περίπου να ξεπικρίσουν. Στο ταψί μας κάνουμε μια στρώση με τις μισές ροδέλες μελιτζάνας, ρίχνουμε από πάνω τη μισήκονσέρβα ντοματίνια, τις μισές ροδέλες κρεμμύδια και τη μισή φέτα σε τρίμματα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε και ζάχαρη στη μύτη του κουταλιού. Έπειτα κάνουμε από πάνω μια δεύτερη στρώση μελιτζάνες ώστε να τις τελειώσουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και την υπόλοιπη φέτα. Επίσης τοποθετούμε τις ροδέλες ντομάτας, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη (γιατί έχουμε πολύ ντομάτα και θα μας ξινίζει)και τέλος ρίχουμε ελαιόλαδο να πάει παντού και λιγάκι νερό βρασμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς στον αέρα για μια ώρα περίπου. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό μας προσθέτουμε στο ταψί τις φέτες τυριού σε όλη την επιφάνεια εως να λιώσει και έπειτα είμαστε έτοιμοι να σεβίρουμε.

Καλή επιυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου