Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες με τυρί

Υλικά (για 30-40 κομμάτια αναλόγως το μέγεθος)


  • 6 μεγάλα κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • 3-4 κλοναράκια άνιθο(ψιλοκομμένο)
  • 3-4 κλοναράκια μαϊντανό(ψιλοκομμένο)
  • 2-3 κλοναράκια δυόσμο(ψιλοκομμένο)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • περίπου 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση

Έχουμε αφήσει σε σουρωτήρι το τριμμένο κολοκύθι να στραγγίξει για να μη μας βγάλει πολλά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε όλα μαζί τα παραπάνω υλικά (εκτός του λαδιού) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα για να είναι ένας πηχτός χυλός. Αν μας βγαίνει πολύ υγρό το μίγμα προσθέτουμε αλεύρι έως να χυλώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και περιμένουμε να κάψει τελείως. Δίνουμε με το κουτάλι ένα σχήμα στο χυλό μας για τους κολοκυθοκεφτέδες και τους ρίχουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά πρώτα από τη μία πλευρά να πάρει χρώμα και να φαίνεται τραγανό και έπειτα από την άλλη. Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές και φαίνεται ξεροτηγανισμένος ο κολοκυθοκεφτές, αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να πάρει να πολλά λάδια. Μπορούμε να σερβίρουμε με συνοδευτικό το γιαούρτι ή με κάποια δροσερή σος της αρεσκείας μας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου