Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Χοιρινή σπάλα στο φούρνο

Υλικά


  • 1,5 κιλό χοιρινή σπάλα(σε δύο κομμάτια)
  • 6-7 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο στο multi
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
  • λίγη μουστάρδα
  • 3 λεμόνια μεγαλούτσικα
  • αλάτι,πιπέρι,ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση


Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το χοιρινό μας. Το αλοίφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Το βάζουμε στο ταψί μας και αλοίφουμε επιπλέον με λίγη μουστάρδα. Ρίχνουμε πάνω από το κρέας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη μία σκελίδα του σκόρδου επίσης ψιλοκομμένη. Την άλλη την κόβουμε στη μέση και φτιάχνουμε τρύπες στο χοιρινό για να τη βάλουμε μέσα και να μας δώσει άρωμα. Έχουμε κοψει τις πατάτες μας κυδωνάτες, τις αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε ρίγανη και λεμόνι και τις ανακατεύουμε. Τις προσθέτουμε στο ταψί. Έπειτα, πάνω από όλα τα υλικά μας στο ταψί στίβουμε τα λεμόνια μας, προσθέτουμε το κρασί, λίγο ελαιόλαδο και τέλος λίγο βραστό νερό. Ψήνουμε στους 220 σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 1,5 ώρα περίπου. Όταν πάρει χρώμα το κρέας από τη μία πλευρά γυρνάμε και από την άλλη. Αν χρειαστεί προς το τέλος του ψσίματος σκεπάζω με αλουμινόχαρτο μη μου καεί από πάνω. Όταν έχουμε ωραίο χρώμα στο κρέας και είναι μαλακό αν το τρυπήσουμε, όπως και οι πατάτες, είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου