Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μπακαλιάρος βραστός με λαχανικά

Υλικά (για 4-6 άτομα)
  • 2-3 μπακαλιάροι φρέσκοι(μεγαλούτσικοι)
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • 3 πατάτες 
  • 3-4 καρότα
  • 3-4 κλωνάρια σέλινο
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Ξελεπιάζουμε τους μπακαλιάρους, τους κόβουμε σε κομμάτια μεγάλα (στα δύο ή στα τρία) και τους ξεπλένουμε. Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το σέλινο μπορούμε να το αφήσουμε έτσι με το κλωνάρι του. Βάζουμε όλα τα λαχανικά μαζί στην κατσαρόλα να βράσουν (όχι πάρα πολύ νερό). Αρχικά σε δυνατή φωτιά και αφού πάρουν βράση τα χαμηλώνουμε στο μέτριο. Όταν τα τρυπήσουμε και έχουν μαλακώσει αρκετά όλα τα λαχανικά μας, ετοιμάζουμε λίγο λαδολέμονο(περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και χυμό από 2 λεμόνια)και αφού δυναμώσουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα μας το προσθέτουμε μέσα στα λαχανικά μας και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σε αυτή τη φάση και ενώ είναι δυνατή η φωτιά προσθέτουμε και τον μπακαλιάρο, αφήνουμε να πάρει και αυτός μια βράση και τέλος αλατοπιπερώνουμε. Το ψάρι μας δεν θέλει πάνω από 10 λεπτά. Αφού πάρει βράση και τρυπιέται καλά ο μπακαλιάρος, είμαστε σχεδόν έτοιμοι αλλά μπορούμε να αφήσουμε για ένα τεταρτάκι ακόμα σε χαμηλή φωτιά ίσα να δέσει λίγο το ζουμί μας. Μπορούμε να τα σερβίρουμε όλα μαζί σε βαθύ πιάτο ή να βγάλουμε το ψάρι και τα λαχανικά με μια τρυπητή κι αν θέλουμε να ρίξουμε στο ζουμί ρύζι καρολίνα ή γλασέ και να κάνουμε ξεχωριστά μια πλήρη ψαρόσουπα. 


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου