Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Φρέσκα τορτελίνια με κιμά

Υλικά


  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος λάπα
  • 750 γραμ. φρέσκα τορτελίνια με γέμιση τυριού
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 συσκευασία συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • πιπέρι, αλάτι, κανέλλα
  • 3-4 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτελεση

Για τον κιμά: έχουμε βάλει λίγο ελαιόλαδο να κάψει σε κατσαρόλα-τηγάνι και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το κρεμύδι να το σωτάρουμε. Σιγά σιγά προσθέτουμε και τον κιμά σε μικρές ποσότητες και τον διαλύουμε καλά για να μην μείνουν χοντρά κομμάτια. Αφού έχουμε προσθέσει όλο τον κιμά, τον σωτάρουμε για λίγο, προσθέτουμε λιγάκι μοσχοκάρυδο, κανέλλα και πιπέρι και έπειτα ρίχνουμε βραστό νερό σχεδόν να τον καλύψει αλλά όχι υπερβολική ποσότητα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να βράσει και έπετα προσθέτουμε όλο τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και αλάτι αναλόγως την προτίμησή μας. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα το αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα να μαγειρευτεί και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα. Στο μεταξύ βράζουμε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και αφού βράσει ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα τορτελίνια. Αυτά θέλουν 1-2 λεπτά και είναι έτοιμα. Σουρώνουμε, βάζουμε στην κατσαρόλα να κάψει λιγάκι λαδάκι και αφού στραγγίξουμε καλά τα ζυμαρικά τα προσθέτουμε στο λάδι και τα ανακατεύουμε ελαφρώς ώστε να μη μας κολλάνε μετά. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα και είμαστε έτοιμοι!


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου