Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Σνίτσελ γαλοπούλας με σος μαγιονέζας

Υλικά  (για 2 άτομα)



  • 2 φιλέτα γαλοπούλας χτυπημένα για σνίτσελ
  • 2-3 αυγά
  • μία κούπα τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο(για όλες τις χρήσεις)
  • 8-10 φρυγανιές τριμμένες ή έτοιμη γαλέτα
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουταλιές γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα φιλέτα σνίτσελ. Αφού έχουν απαλλαγεί από τα νερά αλατοπιπερώνουμε καλά. Προετοιμαζόμαστε για το πανάρισμα. Σε ένα σκεύος έχουμε ρίξει το κοσκινισμένο αλεύρι, σε ένα δεύτερο έχουμε σπάσει τα αυγά μας και τα έχουμε ανακατέψει λίγο να είναι ομοιόμορφο το μίγμα κρόκου-ασπραδιού και σε ένα τρίτο σκεύος έχουμε την τριμμένη φρυγανιά. Περνάμε ένα ένα τα φιλέτα μας από τα παραπάνω σκεύη με τη σειρά. Πρώτα αλευρώνουμε ώστε να κολλήσει το αυγό στο οποίο βουτάμε έπειτα τα φιλέτα και τέλος βουτάμε στη φρυγανιά να κολλήσει καλά καλά και να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και από τις δύο πλευρές. Αφού τελειώσει το πανάρισμα τινάζουμε ελφρώς τα φιλέτα για να φύγουν τα περιττά υπολείμματα και να μην διαλυθούν στο τηγάνι μας. Αφού ολοκληρώσουμε το πανάρισμα είμαστε έτοιμοι να τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο που έχει κάψει. Φροντίζουμε να το αφήσουμε να πάρει καλό χρώμα πρώτα από την μία πλευρά έπειτα από την άλλη και αφού έχει κάνει ωραία κρούστα εξωτερικά το τρυπάμε για να σιγουρευτούμε ότι είναι μαλακό και ζουμερό μέσα για να το αφαιρέσουμε από το τηγάνι.
Για τη σος: Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα , τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρουμε ζεστά τα σνίτσελ και κρύα τη σος και συνοδεύουμε ιδανικά με πατάτες τηγανητές.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου