Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ντακάκια με καγιανά για ουζάκι

Υλικά (για 8 περίπου ντακάκια)


  • 8 κρητικές κριθαροκουλουρίτσες ολικής αλέσεως (σουπερμάρκετ)
  • 6 ώριμες ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 1-2 φέτες τυρί τοστ ένταμ ή γκούντα
  • λίγη φέτα σε τρίμματα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζουμε και προαιρετικά τις ζουλάμε για να τους αφαιρέσουμε τα σπόρια. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις προσθέτουμε σε τηγάνι με δυνατή φωτιά χωρίς λάδι. Αφήνουμε να εξατμιστούν λίγο τα υγρά τους και έπειτα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις αφήνουμε για λίγα λεπτά. Έπειτα πσθέτουμε τα αυγά που τα έχουμε σπάσει μέσα σε ένα πιάτο, ανακατεύουμε καλά τις ντομάτες με τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να μαγειρευτεί το αυγό και πριν σβήσουμε το μάτι προσθέτουμε το τυρί του τοστ σε χοντροκομμένες φέτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να λιώσει. Έχουμε βρέξει ελαφρώς τις κριθαροκουλουρίτσες για να μην είναι πολύ σκληρές. Πάνω σε κάθε μία στρογγυλή κριθαροκουλουρίτσα τοποθετούμε λίγη ποσότητα από το τηγάνι μας με ένα κουτάλι, έπετα προσθέτουμε στην κορυφή λίγα τρίμματα φέτας(αλμυρής κατά προτίμηση) και τέλος λίγο ελαόλαδο να πάει παντού. Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε και να συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι παγωμένο ούζο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου