Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Αρακάς "κόκκινος" με πατάτες

Υλικά (για 4 άτομα)


  • 500 γραμ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • μισό κουτάκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 πατάτες μέτριες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα
  • άνιθος
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί λίγο. Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα και μετά ρίχνουμε μέσα τον αρακά όπως είναι (δεν χρειάζεται απόψυξη) και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι βραστό (εκτός αν έχει βγάλει πολλά υγρά ο κατεψυγμένος αρακάς) και μετά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, την πατάτα, το καρότο, λίγα κλωναράκια άνιθο ψιλοκομμένο καθώς και λίγο μαϊντανό. Συμπληρώνουμε αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα και μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου