Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

"Ορφανά" γεμιστά της μαμάς!!!

Υλικά (για μεγάλο ταψί)


  • 6-7 μέτριες ντομάτες
  • 5-6 κολοκύθια
  • 4-5 πιπεριές πράσινες ή κόκκινες (ή και τα 2)
  • 3-4 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση
  • 3-4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο(ή 2 μέτρια)
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • μισό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/3 κουτάκι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο σχεδόν πολτοποιημένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση

Έχουμε ξεπικρίσει τις μελιτζάνες βρέχοντάς τες και αφήνοντάς τες με αλάτι σε σουρωτήρι για τουλάχιστον μισή ώρα. Κόβουμε από τις ντομάτες και τις πιπεριές τα καπάκια (πάνω μέρος)και αδειάζουμε από τις ντομάτες τη γέμιση (ξεκουφώνουμε) χωρίς να την πετάξουμε. Ξεκουφώνουμε επίσης τα κολοκυθάκια με ειδικό εργαλείο ή κουταλάκι καθώς και τις μελιτζάνες ώστε να έχουν όλα τα λαχανικά μας αρκετό χώρο για γέμιση. Μέσα στις ντομάτες στα τοιχώματα προσθέτουμε ελάχιστη ζαχαρίτσα για να μην ξινίζουν. Ό,τι έχουμε βγάλει από το ξεκούφωμα των λαχανικών το κρατάμε ψιλοκομμένο και δεν πετάμε τίποτα γιατί θα είναι η γέμισή μας. Αφού ολοκληρώσουμε το άδειασμα από τις ντομάτες, τις πιπεριές, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το εσωτερικό που έχουμε πάρει από τα λαχανικά μας ψιλοκομμένο μαζί με τα υγρά του και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, και λιγάκι ελαιόλαδο.Γεμίζουμε ένα ένα τα λαχανικά μας και βάζουμε τα καπάκια σε όποια έχουν. Τα τοποθετούμε στο ταψί, βάζουμεμαζί και τις πατάτες, περιχύνουμε με τον χυμό ντομάτας και με λίγο ελαιόλαδο καθώς και ελάχιστο ζεστό νεράκι. Αν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω λίγο αλατοπίπερο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 στις αντιστάσεις για περίπου 2 ώρες.



Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου