Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σουφλέ πατάτας

Υλικά


  • 6 πατάτες μέτριες κομμένες σε κύβους 
  • 200 γραμ. φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 200 γραμ. έμενταλ σε κυβάκια
  • 3 φέτες τυρί τοστ γκούντα σε κομματάκια
  • 3 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας σε κομματάκια(ή αλλαντικό της αρεσκείας σας)
  • μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • μισή κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό
  • 1 γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο
  • 2 κουτ.γλυκού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ.γλυκού μουστάρδα
  • λίγη τριμμένη γραβιέρα για από πάνω
  • δυόσμος ξερός
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση

Αλατίζουμε λίγο τους κύβους πατάτας και τους τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα και να' ναι τραγανοί. Αφού βγάλουμε τις πατάτες θα τις αφήσουμε σε απορροφητικό χαρτι για αρκετή ώρα ώστε να φύγουν τα πολλά λάδια. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά (εκτός γραβιέρας) με τη γαλοπούλα και τις πιπεριές και σε ένα μπολάκι χτυπάμε με το πιρούνι μας το γάλα, το αυγό, το γιαούρτι και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο υγρό αυτό μίγμα θα προσθέσουμε αλάτι, πιπέρι και έπειτα θα το ρίξουμε μέσα στο άλλο μπολ με τα τυριά και τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε λίγο πιπέρι ακόμα και προσθέτουμε λιγάκι μοσχοκάρυδο και λίγο δυόσμο ξερό τριμμένο. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα μας. Σε ένα πιρέξ, στρώνουμε τις μισές πατάτες που έχουν στραγγίξει και συμπληρώνουμε από πάνω το μισό μίγμα. Επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση πατάτες και τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα και τρίβουμε λίγη αλμυρή γραβιέρα από πάνω για κρούστα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 σε αέρα για 20 με 30 το πολύ λεπτά. Θέλουμε να κάνει κρούστα από πάνω και να ρουφήξουν οι πατάτες το υγρό μίγμα.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου