Για τη βάση:
- 250 γραμ. τριμμένο μπισκότο (της αρεσκείας σας)
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο μαλακό
- 1 κουτ.γλυκού μέλι
- 2 αυγά
- 80 γραμ. περίπου ζάχαρη
- 120 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 70 γραμ. βούτυρο
Υπόλοιπα υλικά:
- 1 βαζάκι μαρμελάδα κεράσι ή βύσσινο (φυσικά και σπιτική αν θέλετε)
- 300γραμ. περίπου σαντιγύ (έτοιμη ή σπιτική)
- λίγη τριμμένη κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη βάση που θα τοποθετήσουμε στον πάτο ενός ποτηριού ή ενός μικρού ατομικού μπολ (αναλόγως πώς θέλουμε να το σερβίρουμε).
Ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το βούτυρο και το μέλι μέχρι να ενωθούν και να ομογενοποιηθούν. Καλύτερα να έχουμε αφήσει το βούτυρο έξω να μην είναι απευθείας από ψυγείο για να γίνουν εύκολα ένα σώμα. Έπειτα με ένα κουτάλι στρώνουμε στον πάτο του ποτηριού ή του μπολ την ποσότητα που θέλουμε για να γίνει μια καλή στρώση μπισκότου και την πατάμε λίγο με το κουτάλι(περίπου 1 εκατοστό και λίγο παραπάνω είναι μια χαρά το πάχος ). Ακολουθεί η μαρμελάδα. Θα υπολογίσετε περίπου 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού για το κάθε ποτήρι, ίσως και 3 αν θέλετε πιο έντονη τη γεύση. Στρώνετε και τη μαρμελάδα με ένα κουταλάκι για να δείχνει πιο όμορφα.
Και τώρα θα ετοιμάσετε τη μους σοκολάτας. Θα χτυπήσετε στο μίξερ στο δυνατό, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν λίγο και θα λιώσετε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Έπειτα θα προσθέσετε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο μέσα στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη και θα συνεχίσετε για λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν να υλικά. Η μους είναι έτοιμη αλλά θα την αφήσετε λίγο να κρυώσει και έπειτα με μία κουτάλα θα προσθέσετε σε κάθε ποτήρι μια καλή ποσότητα μους, τόση ώστε να μείνει στο ποτήρι λίγος χώρος για το τελείωμα με τη σαντιγύ. Βάζετε τα ποτήρια ή τα μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και όταν είστε έτοιμοι για σερβίρισμα, προσθέτετε λίγη παγωμένη σαντιγύ από πάνω και λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου