- 1 πακέτο ζύμη κουρού (2 φύλλα)
- μισό κιλό κολοκύθα γλυκιά (τριμμένη στον τρίφτη)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη γλυκιά ψιλοκομμένη
- 250 γραμ. φέτα
- 2 αυγά
- φρυγανιά τριμμένη (5-6 φρυγανιές )
- δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
- σουσάμι(προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με την πιπεριά και αφού μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε την κολοκύθα ίσα να μαραθούν λίγο όλα μαζί. Προσθέτουμε λιγάκι αλάτι και έπειτα τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι για να μη μας βγάλουν υγρά στην πίτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ θα αναμίξουμε τα υλικά που σωτάραμε( αφού στραγγίξουν ), με τη φέτα σε χοντρά τρίμματα, τα αυγά, τη φρυγανιά και θα συμπληρώσουμε το δυόσμο(όσο προτιμάει ο καθένας) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Μπορούμε να συμπληρώσουμε κι εδώ λίγο αλάτι αλλά με προσοχή αν είναι αλμυρή και η φέτα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Στρώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο της ζύμης μας και αδειάζουμε μέσα το μίγμα. Προσθέτουμε από πάνω και το άλλο φύλλο και αν θέλουμε αλείφουμε με λίγο αυγό διαλυμένο σε νερό για το χρώμα.Τρυπάμε λίγο το φύλλο με ένα πιρούνι, χαράζουμε τις μερίδες, πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγο σουσάμι και είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. (αναλόγως το φούρνο)
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου