Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Φιογκάκια με μπουκίτσες κοτόπουλου και κρέμα γάλακτος

Υλικά


  • 700 γραμ. στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές
  • 500 γραμ. φιογκάκια(φαρφάλες)
  • 4 φέτες μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • δυόσμος ξερός
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • βούτυρο (τύπου βιτάμ)
Εκτέλεση

Έχουμε βράσει τα φιογκάκια σε αλατισμένο νερό για όσο γράφει η συσκευασία, τα έχουμε στραγγίξει και τους προσθέσαμε λίγο βιτάμ για να μην κολλήσουν μέχρι να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο και τη σάλτσα. Το κοτόπουλο το ξεπλύναμε, το στραγγίξαμε και το κόψαμε σε μικρές μπουκιές. Σε βαθύ και πλατύ σκεύος, σε δυνατή φωτιά συμπληρώνουμε περίπου τρεις κουταλιές της σούπας βιτάμ και προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο σοτάρουμε καλά πρώτα από τη μία μεριά και έπειτα από την άλλη. Συμπληρώνουμε  λίγο αλατοπίπερο και δύοσμο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί. Όταν σοταριστούν όλα καλά και π΄ρει και το μπέικον ωραίο χρώμα, θα ρίξουμε το λευκό κρασί για να σβήσουμε και μόλις εξατμιστεί θα χαμηλώσουμε τη φωτιά. Σε αυτό το σημείο, συμπληρώνουμε περίπου 100 ml από την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να μαγειρευτεί πλήρως το κοτόπουλο. Όταν δούμε ότι είναι μαλακό, θα προσθέσουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη κρέμα, θα δυναμώσουμε για λίγο τη φωτιά και σιγά σιγά θα ενσωματώσουμε στο σκεύος και τα ζυμαρικά μας και θα ανακατέψουμε καλά. Αν χρεαστεί θα προσθέσουμε ακόμα λίγο αλατοπίπερο και δυόσμο. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά μας καλά και πάρουν μια βράση όλα μαζί , σβήνουμε το μάτι μας και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε. Αν θέλετε στο σερβίρισμα μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου