Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Μπριάμ στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας

Υλικά


  • 2-3 μελιτζάνες τσακώνικες 
  • 3-4 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2 καρότα σε κομμάτια
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ολόκληρα
  • 400 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 κονσέρβα τοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  • κανέλα
  • ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες ή μισοφέγγαρα και τα κολοκυθάκια επίσης σε ροδέλες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε. Προσθέτουμε μετά από λίγο τα μανιτάρια και την πιπεριά ψιλοκομμένη και συμπληρώνουμε τα ντοματίνια και λίγο νερό βραστό. Χαμηλώνουμε στο μέτριο και προσθέτουμε  και τα καρότα  καθώς και τις πατάτες. Θα συμπληρώσουμε και το χυμό ντομάτας, λίγο ακόμα νερό αν χρειάζεται και αφού πάρουν όλα μαζί μια βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί το μπριάμ για τουλάχιστον μια ώρα. Σ' αυτή τη φάση ή λίγο αργότερα θα συμπληρώσουμε και το αλατοπίπερο, λίγη κανελίτσα και 2-3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Όταν μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας και δέσει η σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα, είμαστε έτοιμοι γα σερβίρισμα.


Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου