Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τάρτα μήλου με σφολιάτα

Υλικά


  • 2 φύλλα σφολιάτας 
  • 6 μήλα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1,5 κουταλιά σούπας σταφίδες μαύρες
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

΄Εχουμε καθαρίσει τα μήλα και τα έχουμε κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι με δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε το μήλο και αρχίζουμε να το μαλακώνουμε. Συμπληρώνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε και τις σταφίδες. Με τη φωτιά μας στο μέτριο, περιμένουμε να καραμελώσουν τα μήλα μας και να μαλακώσουν αρκετά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει το μίγμα μας. Όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει το μήλο και έχει καραμελώσει θα σβήσουμε τελείως τη φωτιά και θα αποσύρουμε το τηγάνι μας. Στη συνέχεια θα χρειαστούμε μία βάση για τάρτα (διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε ταψί και θα το κάνουμε σαν πίτα). Θα στρώσουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στη βάση αφού τη βουτυρώσουμε λίγο και θα καλύψουμε το φύλλο με λίγο χαρτί αντικολλητικό. Θα ρίξουμε μέσα στη ταρτιέρα λίγο ψημένο ρύζι ή φασόλια για να κρατήσουν με το βάρος το χαρτί και θα ψήσουμε για 10 λεπτάκια μόνο του το ένα φύλλο στη βάση της τάρτας. Αφού ψήσουμε το κάτω φύλλο θα προσθέσουμε μέσα τη γέμιση με τα μήλα και έπειτα θα καλύψουμε από πάνω με το δεύτερο φύλλο κρούστας το οποίο έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες και θα βάλουμε τις μισές κάθετα και τις άλλες μισές οριζόντια για δώσουμε μια ωραία εικόνα. Θα διαλύσουμε έναν κρόκο αυγού με λίγο νεράκι και θα αλείψουμε τις λωρίδες από το φύλλο σφολιάτας για να πάρει ωραίο χρώμα όταν ψηθεί. Είμαστε έτοιμοι να ψήσουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον μισή ώρα και έως ότου πάρει ωραίο χρώμα από πάνω η σφολιάτα μας. Αφού ψηθεί μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη και λίγη κανέλα.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου